Hvad er vigtigt for dig, når du skal sætte din stemme?

Vi lever i et demokratisk samfund, hvor alle myndige personer har stemmeret – det er en ret, vi ikke må tage for givet, og endnu mere er det en ret, vi ikke må overse eller spilde. Det er vigtigt at stemme, det kan de fleste af os være enige om. I Danmark er vi gode til at stemme, og raten er høj. Desværre har vi stadig nogle folkegrupper, der undlader at stemme, simpelthen fordi det er for svært at gennemskue, hvilke partier der bedst muligt varetager vores mærkesager – vi mangler altså en grundlæggende tillid til vores politikere.

Integritet og saglighed 

En politiker skal have integritet – det forventer vi. At have integritet vil helt forenklet sige, at man lever og handler i overensstemmelse med sine værdier. Desværre oplever vi ofte, at vores politikere handler for stemmerne, ikke for mærkesagerne, og det gør os utrygge. Vi kan med andre ord føle stærkt for en sag, og vi kan have et klart politisk formål, og alligevel undlade at stemme – simpelthen fordi vi ikke stoler på politikerne. I virkeligheden er det nok de færreste, der er gået ind i politik uden at have et ønske om at kæmpe for en sag, men som politiker har man ikke meget magt uden at have stemmer nok, og derfor kan den politiske kamp ikke stå alene – men det betyder ikke, at politikerne mangler integritet, det betyder blot, at vi må se ind bag facaden for at finde kernen. Du kan få et fyldestgørende overblik over de forskellige partier her.

Kend dit politiske ståsted – og find dit parti

Hvad end du brænder for klima- og miljøpolitik, ældrepleje, bedring af sundhedsvæsener eller socialt ansvarlige tiltag, så har du helt sikkert en mærkesag – den ene ting, der står lidt tydeligere for dig, end alle de øvrige også vigtige sager. Dette gælder også dine politikere og dine partier. Du kan føle dig overbevist om, at også din mærkesag er en prioritet hos et af vores partier – kunsten er nu at finde de partier, der deler dit synspunkt. Når du kan se igennem al valgflæsket, og få øje på fundamentet under partiets politik, så er det ikke så svært at få øje på partiets mærkesager. Og de mærkesager, der danner grundlag, dem kan du stole på. De partier, der taler til dig og din filosofi, er de partier, du bør studere lidt nærmere – glem facaden og søg ind til hjertet, her har du dine mærkesager .